Fundamentele Goedheid

Gepubliceerd op 7 maart 2019 om 08:33

Als we de gejaagdheid en agressie in onze wereld bekijken, lijkt het wel of de mensheid haar aangeboren goedheid is vergeten, maar als we vertrouwen op onze goedheid straalt dat uit op de samenleving.


Dit weekend heb ik het boek “Fundamentele goedheid” van Sakyong Hipham uitgelezen. 

Sakyong is er diep van overtuigd dat de mens in wezen goed is en hij moedigt de mensheid aan om dit in zichzelf te ontdekken. Hiermee kunnen we de maatschappij positief beïnvloeden. Hoe doe je dat?

Het principe van fundamentele goedheid is de mens te bereiken door eigenwaarde, zelfvertrouwen en wijsheid. Hoe doe je dat? Door te mediteren, te leven vanuit je hart, aanwezig te zijn in het nu en met zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden.

Wanneer begin je met het leren van deze principes? In onze Westerse cultuur zijn het vaak de volwassenen die zich hierin verdiepen. Wat nou als er een basisonderwijs zou bestaan waarbij je, naast de geijkte vakken, leert jezelf support en veiligheid te bieden, (naast de steun en veiligheid van je ouders/verzorgers) om zelfliefde en zelfvertrouwen te ontwikkelen en je innerlijke wijsheid aan te spreken? Wat zouden jullie daarvan vinden? Zou jij jouw kind(eren) bij zo een school aanmelden?


«   »