Een warm en veilig nest

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 12:19

Hoe maak je van je gezin een warm en veilig nest?

 

Vele van ons hebben op jonge leeftijd angstige, pijnlijke en intens verdrietige dingen meegemaakt. Wellicht had jij net als ik een moeder waar het niet “veilig” bij voelde, werd je emotioneel verwaarloosd, omdat je haar “tekorten” niet aanvulde.

Misschien woonde je wel bij je een andere (stief-) ouder en kon je daar ook je plek niet innemen. Ook daar werd je niet ontvangen, was er een web van loyaliteitsconflicten en ontbrak het warme nest. In mijn geval leidde dit tot een vrijwillige uithuisplaatsing.  

Nog nooit heb ik me zo alleen en verlaten gevoeld. Het niet erkend en gesteund worden is pijnlijk en gekmakend. Ik werd verbannen naar een plek voor moeilijk opvoedbare kinderen. Het ging niet over moeilijk opvoedbare kinderen.

 

Het ging en gaat nog altijd over ouderschap en wat er voor nodig is om als ouder naar jezelf te kijken zodat jij een aanwezige en beschikbare ouder kunt zijn. Vanuit zelfleiderschap zou jij als ouder je eigen pijn mogen gaan voelen. Het is nu tijd om naar je eigen innerlijke kind, je kindsdelen of, in de term die het beste bij mij past, je weeskinderen te gaan kijken en deze te helen zodat jouw (aardse) kinderen vanuit de kostbaarheid die zij zijn kunnen gaan leven, precies zoals ze zijn bedoeld.