Zomer retraite 2020

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 om 10:24

Twee weken geleden heb ik het Zomer retraite Zijnsorientatie geassisteerd. Wat een bijzondere ervaring was dat. Heel dankbaar voor alles wat de deelnemers mij gegeven hebben.

Een van de deelnemers heeft zijn ervaring met ons gedeeld en deze deel ik graag met jullie.

Fred na de Zomerretraite Zijnsoriëntatie :

"Met heel andere verwachtingen ben ik hier naartoe gegaan. Afgaande op de website leek de retraite mij een periode van lichte bezinning, bijkomen, vakantie-achtig. Ik ontmoette er een zeer persoonlijke en diepgaande bewustwordingsfase. Dit was een welkom cadeau. Het was onverwachts en eng, maar zó nodig voor mij om ‘anders’ verder te kunnen gaan.

De retraite bracht mij ruimte en kracht. Kracht om meer ruimte te durven innemen, kracht om zelfvertrouwen en begrenzing aan te kunnen geven. Kracht om te manifesteren wie ik in essentie ben. In relatie met sommige mensen die mij dierbaar zijn, betekent dat een vernieuwing.

Ruimte om mijzelf te leren kennen, tijd daarvoor te nemen, veel meer te voelen. Het begrip ‘voelend aanwezig zijn’ neem ik mee. Dat is voor mij de crux.

Ik heb in jullie allebei een voorbeeld ervaren hoe dat dan is: de ogenschijnlijke nuchterheid en beheersing bij Georg bleek altijd samen te gaan met een diepe innerlijke gevoeligheid, dat ook nog eens werd geuit. Zoraida heeft een woordeloze afstemming op wat er leeft in de groep, met ons, en reageert daar zó liefdevol op. Zoraida, jouw rol mocht dan minder prominent zijn geweest, je was voor mij de veiligheid en dienstbare opvang die ik nodig had. Een perfect team. Dank, dank daarvoor. Wat een helderheid!

Ik voel mij opnieuw gedoopt, gewassen en ga monter en fris verder, in een wereld waar ik vertrouwd ben en mooi kan oefenen op het grensvlak van oude vertrouwde patronen en het vernieuwde innerlijk. Ik ben er klaar voor."

 


«   »