Spiritz-traject ervaring

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 10:38

Een van mijn cliënten is vorig jaar het Spiritz-traject bij mij gestart. Een prachtige ont-dekkingstocht naar haar innerlijke diamanten en de cultivering van zelfliefde. Hieronder lees je een stukje over wat dit traject haar heeft gebracht.

"Elke sessie opnieuw gingen we samen op ontdekkingstocht. We maakte sprongetjes, soms grote en verdrietige sprongen en soms ook huppeltjes en misschien zelfs kleine stapjes weer achteruit. We banjerde door de modder, door de mist en je nam me ook mee naar mijn eigen thuis in mezelf. Naar het Zijn en alle rust en liefde dat daar voelbaar was. Ik maakte tijdens dit jaar kennis met mezelf. Ik mocht mijn innerlijke criticus ontdekken en ik kan mezelf ondertussen los zien van alle boze gedachten die ik over mezelf had. Ik ontmoette mijn innerlijke support en innerlijke wijsheid en werd herenigd met mijn innerlijke kinderen. Ze werden gezien en liefdevol uitgenodigd waardoor ik ze in mijn armen kon sluiten. Voor het eerst in jaren ontmoette ik mijzelf echt! Niet alleen het kind wat zich eenzaam had gevoeld, of niet gehoord en gezien. Ook het nieuwsgierige kind en het avontuurlijke kind kwamen kijken in de sessies met jou.

Na tien sessies had ik al zoveel meer inzicht in alle processen die zich voornamelijk in mijn hoofd afspeelde, en minstens zo belangrijk, ál het gevoel wat er verstopt zat in mijn lichaam. Ik leerde te VOELEN in plaats van te denken en te doen op automatische piloot, zodat ik niet langer overspoelt en overgenomen werd door emoties en gedachten.

Er is bij jou een gevoel van veiligheid en enorm veel vertrouwen waardoor ik nog meer wou verdiepen, nu met het thema: seksualiteit. Een thema waarbij ik letterlijk in de mist kwam te staan. De mist overdonderde me al snel niet meer en ik kon me overgeven aan het niet weten (iets wat ik een jaar geleden never nooit gedacht had!). De mist trok zelfs een beetje weg. Het niet-weten kreeg een andere lading, namelijk een nog te verkennen speelveld, met kaders, ook wel mijn eigen grenzen genoemd. Seksualiteit voelt veel meer als een wezenlijk onderdeel van mij en niet meer als een los onderwerp. Alles in mij is verbonden met elkaar en elk stukje mag er zijn en omarmd worden. Had je me een jaar geleden gevraagd of zelfliefde bestond, dan had ik nee gezegd, dat voelde echt als een verzonnen sprookje. Maar als je het me nu vraagt zeg ik vol overtuiging JA! Met nog miljoen obstakels te gaan en minstens zoveel diamantjes om te verzamelen. Soms word ik nog wakker met het gevoel dat ik niks waard ben en het gevoel om te vluchten en te verstoppen. Maar het geeft niet, het mag er zijn. Het is niet iets wat ik nog wil verstoppen, ik hou namelijk van mezelf en van alles wat daarbij hoort. Dankjewel Zoraida voor deze nu al prachtige ontdekkingsreis naar allemaal stukjes van mezelf."


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.