Vriendinnen vragen soms wat ik doe tijdens een sessie zijnsoriëntatie. Het is moeilijk uit te leggen, het is werken aan jezelf. Ik kom per sessie dichter bij mijzelf, wie ik ben, diep van binnen weggestopt. Het is laagje voor laagje de diepte in, langs valkuilen en coping mechanismes heen. Het proces is rauw en heftig, maar ook verhelderd en verlichtend. Zoraida geeft mij de handvaten mee, waarmee ik door mijn emoties heen kan, bewust benoemen hoe ik mij voel, wat ik in mijn lijf voel. Ik laat oude patronen langzaam los om plaats te maken voor nieuwe inzichten. Ik zet mijn innerlijk criticus een standje zachter erop vertrouwend dat mijn innerlijke wijsheid het overneemt. Tijdens de privésessies ben ik zoveel sterker en krachtiger geworden! Zoraida, dank je wel voor jouw liefdevolle begeleiding. Chantal (mei 2023)


"Ik ben zo blij dat ik met jou in contact gekomen ben en mezelf weer heb terug gevonden na de jarenlange relatie met een narcistische partner. Toen ik bij jou binnen kwam, voelde ik me verward en nu ben ik zoveel meer helder. Ook was ik heel moe en voel me nu veel energieker. Tijdens een van onze sessies was het alsof ik mezelf voor het eerst echt ontmoette, als iemand die je al heel lang kent maar lang niet hebt gezien, wat was dat heftig! Nu ben ik zo blij dat ik mezelf weer heb terug gevonden en ik weer gelukkig kan zijn, zelfs met een nieuwe gezonde relatie! dat had ik nooit durven dromen. Ik ben je super dankbaar."

M.v.W. vrouw 30 jaar. ( nov. 2022)


"Mijn eerste kennismaking was per telefoon om wat informatie te krijgen. Dit was een positieve eerste indruk en ben daarna in de praktijk geweest (wat een fijne ruimte om te zijn). Uiteindelijk een aantal sessies en heel veel tranen verder heeft het me zoveel gebracht dat ik anders naar dingen kijk en mee omga, geleerd om trauma's los te laten, lief te hebben en vooral te luisteren naar mezelf. Het heeft mij persoonlijk veranderd maar ook zakelijk, nieuwe inzichten gekregen en ook mijn lichamelijk klachten zijn veel minder. Het heeft me verrijkt en kracht gegeven om een mooie nieuwe weg in te gaan! 

Wat ben je een mooi mens en wat doe je prachtig werk."

Liefs C. (sept. 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Toen ik binnen kwam bij Zoraida veranderde er iets in mijn lijf, ik voelde me welkom en er was een warm ontvangst. Ik mocht zijn wie ik ben en zeggen wat ik voelde. Uitleggen wat er speelde in mijn leven en vertellen hoe dat voor mij voelde. Iets wat natuurlijk best wel eng is, maar door het te delen met Zoraida ontdekte ik nieuwe dingen in mijzelf. Het kindsdeel wat aandacht in mij wil, af en toe lekker op en neer wil springen en gek doen. Dat dat er mag zijn, dat ik lol mag hebben. Dat ik energie kan voelen stromen door mijn lijf en dat er blokkades zijn. Dat de blokkades er ook mogen zijn. Het was een avontuur, een ontdekkingsreis naar mezelf. Naar mijn eigenheid en zelfliefde." M.W. vrouw 37 jaar (dec. 2021)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"De ervaringen met jou als coach zijn zondermeer goed, dat begint al met de klik die we hebben, voel het als een verrijking in mijn leven. Moet wel zeggen dat het zweverig voelt voor mij als ik dit nu zo schrijf nooit gedacht dat ik daar gevoelig voor zou zijn!!" H.S. man 58 jaar ( sept. 2020)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Wat ben je een pracht zachtaardig mens! Zo vol liefde bij de hulp die je biedt. Ik word ontroerd en krijg tranen in mijn ogen als ik aan jou denk!  Zoals je in volle aandacht aanwezig was, als ik weer eens bij je aanklopte voor een begeleidende sessie.
De liefdevolle aandacht die je mij gegeven hebt zal ik altijd in mij hart bewaren. Je bent een Engel op Aarde die er voor de mens, die je nodig heeft, is. Prachtig werk doe je, ik hou van je! Een hele dikke knuffel en warme omhelzing" Warme groet, T. vrouw 68 jaar (juli 2019)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Met heel andere verwachtingen ben ik hier naartoe gegaan. Afgaande op de website leek de retraite mij een periode van lichte bezinning, bijkomen, vakantie-achtig. Ik ontmoette er een zeer persoonlijke en diepgaande bewustwordingsfase. Dit was een welkom cadeau. Het was onverwachts en eng, maar zó nodig voor mij om ‘anders’ verder te kunnen gaan.

De retraite bracht mij ruimte en kracht. Kracht om meer ruimte te durven innemen, kracht om zelfvertrouwen en begrenzing aan te kunnen geven. Kracht om te manifesteren wie ik in essentie ben. In relatie met sommige mensen die mij dierbaar zijn, betekent dat een vernieuwing.

Ruimte om mijzelf te leren kennen, tijd daarvoor te nemen, veel meer te voelen. Het begrip ‘voelend aanwezig zijn’ neem ik mee. Dat is voor mij de crux.

Ik heb in jullie allebei een voorbeeld ervaren hoe dat dan is: de ogenschijnlijke nuchterheid en beheersing bij Georg bleek altijd samen te gaan met een diepe innerlijke gevoeligheid, dat ook nog eens werd geuit. Zoraida heeft een woordeloze afstemming op wat er leeft in de groep, met ons, en reageert daar zó liefdevol op. Zoraida, jouw rol mocht dan minder prominent zijn geweest, je was voor mij de veiligheid en dienstbare opvang die ik nodig had. Een perfect team. Dank, dank daarvoor. Wat een helderheid!

Ik voel mij opnieuw gedoopt, gewassen en ga monter en fris verder, in een wereld waar ik vertrouwd ben en mooi kan oefenen op het grensvlak van oude vertrouwde patronen en het vernieuwde innerlijk. Ik ben er klaar voor." Fred na de Zomerretraite Zijnsoriëntatie  (juli 2019)