Wat wakkert jouw innerlijk vuur aan? 🔥

Voor sommige mensen is erkenning een belangrijke bron van motivatie. Het gevoel gewaardeerd te worden voor je prestaties, talenten en inzet kan een diepe voldoening geven. Of het nu gaat om lof van anderen, prijzen ontvangen of simpelweg erkend worden voor wie je bent, erkenning kan dat innerlijke vuur in ons aanwakkeren.

Lees meer »

Verander je relatie in een betoverende dans van liefde en waarheid

Een review van een van mijn cliënten; ⭐⭐⭐⭐⭐"Ik kom uit een langdurige relatie met een verborgen narcist, was totaal uitgeput en wist niet meer wie ik was. Na een workshop via Spiritz coaching ben ik bij Zoraida individuele sessies gaan volgen, waar we stap voor stap aan de slag zijn gegaan. Ik werd me bewust van mijn eigen gedrag en waar dit is ontstaan en leerde hoe ik dit kon ombuigen.

Lees meer »

Fundamentele goedheid: Ontdekken en uitstralen

Als we de gejaagdheid en agressie in onze wereld bekijken, lijkt het wel alsof de mensheid haar aangeboren goedheid is vergeten. Wat als we ervoor kiezen om te vertrouwen op onze eigen fundamentele goedheid? Wat als we ons richten op het ontdekken en uitstralen van deze goedheid, zodat het een positieve invloed heeft op de samenleving?Graag nodig ik je uit om deze goedheid in jezelf te ont-dekken en te omarmen. Met het innerlijk werk transformeer je jezelf en draag je ook bij aan een positieve verandering in de maatschappij.

Lees meer »

Bewust Ouderschap - Jouw Innerlijke Ontvouwing

Vaak wordt gedacht dat bewust ouderschap alles te maken heeft met het kind, maar in werkelijkheid draait het vooral om jouw persoonlijke groei en ontvouwing.Het is belangrijk om je bewust te zijn van de conditioneringen in je hoofd, de innerlijke overtuigingen en opvattingen die je hebt meegekregen vanuit jouw opvoeding. Als ouders dragen we vaak onbewuste bagage met ons mee, erfstukken van onze eigen ouders, die we zonder er erg in te hebben doorgeven aan onze kinderen.

Lees meer »

De Innerlijke Schatkamer: Jezelf Laten Zien Zoals Je Werkelijk Bent

Heb je ooit het gevoel gehad dat je delen van jezelf hebt verborgen? Delen die je niet durft te laten zien aan anderen uit angst voor afwijzing of veroordeling? We hebben allemaal wel eens momenten waarop we ons anders voordoen dan wie we werkelijk zijn. Wat als ik je vertel dat deze delen van jou een schat vormen die wacht om ontdekt te worden?

Lees meer »

Familiaal geweld; een vorm van misbruik na scheiding

Het is helaas een trieste realiteit dat sommige mensen na een scheiding nog steeds te maken krijgen met misbruik. Voor een aantal van mijn cliënten was dit ook het geval. De narcist kan simpelweg niet omgaan met het verlies van controle of het feit dat mensen door zijn façade kunnen kijken. Ze blijven hun ex-partner als doelwit zien, zelfs nadat de scheiding heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

Co-ouderschap met een narcist: is dat eigenlijk wel mogelijk?

Scheiden is nooit makkelijk. Het kan een zware emotionele last met zich meebrengen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Het kan nog moeilijker worden als een van de ouders een narcistische persoonlijkheid heeft. Een narcistische ouder heeft vaak eigenschappen zoals manipulatie, jaloezie, controlerend gedrag en gebrek aan empathie. Dit kan leiden tot problemen in het co-ouderschap.

Lees meer »

Hoe zorg je voor emotionele veiligheid bij je kinderen als je co-ouderschap hebt met een narcist?

Als je co-ouderschap hebt met een narcistische ouder, kan het een uitdaging zijn om te weten wat je tegen je kinderen moet zeggen over hun andere ouder. Het is begrijpelijk dat je in zo'n situatie niet wilt dat de kinderen worden blootgesteld aan giftige dynamieken en gedrag van de narcistische ouder, en tegelijkertijd dien je ook de rechtbankbevelen te volgen en geen denigrerende uitspraken te doen over de andere ouder.

Lees meer »