Familiesysteem

Een gezonde liefdesband tussen ouder en kind komt voort uit een veilig hechtingsproces. Op het moment dat een baby geboren is, is hij compleet hulpeloos en heeft hij zijn ouders nodig om te overleven.

Lees meer »

Zelftwijfel

Het laat zich vaak zien door middel van gevoelens van onzekerheid. De vraag "Doe ik het wel goed?" is dan ook een van de meest gevraagde vragen die cliënten mij stellen.

Lees meer »

Onder druk gezet

Een moeder is normaalgesproken toegewijd aan de groei en ontwikkeling van haar dochter. Een narcistische moeder is er emotioneel gezien niet voor haar dochter en verwaarloosd haar.

Lees meer »

Leeg vat

Als je opgroeit binnen een gezin waarbij jouw moeder (of vader) een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft dan is de kans groot dat je de innerlijke leegtes van haar hebt moeten invullen.

Lees meer »

Maskers

Als je opgegroeid bent met een moeder met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, dan heb je vast gemerkt dat ze zich bij jou heel anders gedraagt dan wanneer er anderen bij zijn. Zo was het voor mij ook.

Lees meer »

Invloed

Hoe beïnvloedt de aan- of afwezigheid van de vader een moeder-dochterrelatie als de moeder een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft?

Lees meer »

Ik ben

Een van mijn cliënten schreef een mooie reflectie en ik mag daar een stukje van met jullie delen.

Lees meer »

Innerlijk Ritme

Eind juli heb ik bij Gaia-SjamanenDrums mijn eigen sjamanen drum mogen maken. Wat een bijzonder proces en wat gebeurd er veel op een diepere laag! Het begon al bij het uitzoeken van de huid. Ik twijfelde tussen Damhert en wit Paard. Uiteindelijk was er geen Paard meer waardoor ik mocht vertrouwen op mijn eerste keus. Damhert. De oer-energie, de speelsheid en de zuiverheid passen zo goed.

Lees meer »

Spiritz-traject ervaring

Een van mijn cliënten is vorig jaar het Spiritz-traject bij mij gestart. Een prachtige ont-dekkingstocht naar haar innerlijke diamanten en de cultivering van zelfliefde. Hieronder lees je een stukje over wat dit traject haar heeft gebracht.

Lees meer »

Speelbord

Bordspelletjes, ik hou er van! Net als in het echte leven heb je vaak een route of levensweg af te leggen. Soms doe je een paar stappen vooruit om daarna weer te vertragen als je een beurt mag overslaan, als je in de gevangenis bent beland of als je dwaalt door het doolhof. Voor mijn gevoel dwalen velen van ons nu door het doolhof.

Lees meer »

Van examen krijg je uitslag

Half December was het zover, ik mocht examen doen voor mijn 3e jaar coachopleiding Zijnsoriëntatie. Ik ging zitten, haalde diep adem, opende de vragenlijst en las ze langzaam door. Ik ging van de ene vraag naar de andere en toen gebeurde het! Ineens voelde het alsof ik de juiste antwoorden niet meer kon vinden en ik zag de tijd wegtikken.

Lees meer »