Innerlijk-kind Coaching; wat is het ?

Gepubliceerd op 19 december 2022 om 17:18

Innerlijk kind coaching is een vorm van therapie die gericht is op het ontmoeten van je innerlijke kind en het ontdekken van belemmerend gedrag. Het is een lichaamsgerichte therapie die zich richt op het aanpakken van blokkades en problemen in het heden, door te kijken naar de gekwetste delen van je innerlijk kind. Innerlijk kind werk geeft je inzicht in oude patronen, conditioneringen en overtuigingen die je voor waar bent gaan zien. Door deze gekwetste kindsdelen te doorvoelen en de oorzaak aan te pakken, kun je constructieve verandering teweegbrengen.

 

Het innerlijk kind wordt vaak gezien als een metafoor voor onze emotionele ontwikkeling als kind. Ons innerlijke kind bestaat uit alle emoties en ervaringen die we hebben gehad tijdens onze kindertijd, zowel positief als negatief. Het kan zijn dat er delen zijn die niet volledig verwerkt of geheeld zijn, waardoor we nog steeds bepaald gedrag vertonen dat ons belemmert in ons dagelijks leven.

 

Innerlijk kind coaching heeft als doel om deze delen te herkennen, erkennen en helen. Door middel van verschillende technieken leer je hoe je kunt communiceren met deze gekwetste delen en hoe je ze kunt helpen genezen. Het leert je ook om zelf liefdevol support te geven aan deze delen, zodat jij je kunt verbinden met het vrije, creatieve, onschuldige, authentieke en liefdevolle deel in jezelf.

 

Tijdens een sessie wordt er vaak gebruik gemaakt van visualisatie-oefeningen en lichaamsgerichte technieken. Door middel van deze oefeningen kun je in contact komen met je innerlijke delen en kun je ervaren hoe het voelt om liefdevol support te geven aan deze delen. Door dit te doen, kun je oude patronen doorbreken en nieuwe patronen ontwikkelen die beter passen bij wie jij wilt zijn.

 

Innerlijk kind werk vraagt om alles wat in jou leeft te verwelkomen. Jij mag gezien en gehoord worden en liefde en steun ontvangen. Het gaat niet alleen om het helen van de gekwetste delen, maar ook om het her-ontdekken van de positieve eigenschappen die daaruit voortkomen. Innerlijk kind coaching kan helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen, eigenwaarde, creativiteit en veerkracht.

 

Een belangrijk aspect van innerlijk kind coaching is dat het zich richt op het hier-en-nu. Het gaat niet zozeer om wat er vroeger is gebeurd, maar meer om hoe dit nog steeds doorwerkt in jouw dagelijks leven. Door te kijken naar wat er op dit moment speelt en hoe dit verbonden is met jouw innerlijke kind, kun je constructieve verandering teweegbrengen.

 

Het is geschikt voor iedereen die bereid is om naar zichzelf te kijken en openstaat voor persoonlijke groei. Het kan helpend zijn bij verschillende problematiek, zoals angststoornissen, depressie, burn-out klachten, relatieproblemen of traumatische ervaringen uit het verleden. Gebleken is dat het een waardevolle aanvulling is op andere vormen van therapie, maar kan ook op zichzelf staand worden ingezet.

 

Al met al is innerlijk kind coaching een krachtige en effectieve manier om in contact te komen met jezelf en jouw innerlijke kind. Het biedt de mogelijkheid om oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen te ontwikkelen die beter passen bij wie jij wilt zijn. Door liefdevol support te geven aan jouw gekwetste delen, kun je groeien naar een leven dat meer in lijn is met jouw ware zelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.