Hoe bescherm ik mijn kind?

Gepubliceerd op 9 november 2022 om 08:44

Regelmatig krijg ik de vraag "Hoe bescherm ik mijn kind tegen een narcistische ouder?"

Het is een lastige situatie waar jij maar deels invloed op kunt uitoefenen, je kan de ander niet veranderen, hooguit de manier waarop jij er mee omgaat.
Omdat de ouder met een #nps emotioneel niet beschikbaar is, is het van groot belang dat jij dat wel bent en je afstemt op de behoefte van je kind.
Door middel van #bewustouderschap kun je zo een band met je kind opbouwen.
Voor jou als ouder is het belangrijk om negatieve gevoelens te verwelkomen om ze vervolgens los te kunnen laten. Op die manier heeft de ouder met NPS minder grip op jou.
Omdat kinderen ten alle tijden loyaal zijn aan beide ouders wil je voorkomen dat ze moeten kiezen. Laat je daarom nooit negatief uit over de ander, daar help je jouw kind niet mee. Het is beter om holding, support en veiligheid voor jou kind te creëren zodat het alles met jou kan bespreken. Zo leert jouw kind, via jou, wat gezonde zelfzorg is en leert het dat zijn gevoelens serieus genomen worden en hij of zij er toe doet.

Het is een pittig proces en je hoeft het niet alleen te doen. Als je hier hulp bij wilt dan kan ik je hierin ondersteunen, zodat je meer present wordt en beter kunt aansluiten bij de behoefte van jouw kind. Jullie krijgen op die manier een liefdevollere band en jouw kind kan in emotionele veiligheid opgroeien en helemaal zichzelf zijn


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.