Familiaal geweld; een vorm van misbruik na scheiding

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 13:46

Het is helaas een trieste realiteit dat sommige mensen na een scheiding nog steeds te maken krijgen met misbruik. Voor een aantal van mijn cliënten was dit ook het geval. De narcist kan simpelweg niet omgaan met het verlies van controle of het feit dat mensen door zijn façade kunnen kijken. Ze blijven hun ex-partner als doelwit zien, zelfs nadat de scheiding heeft plaatsgevonden.

 

Herken jij het gevoel dat je negatieve e-mails of berichtjes ontvangt vol bekritiserende teksten? Of misschien worden er zelfs leugens verspreid over jou? Een andere veelvoorkomende vorm van misbruik na scheiding is ouderverstoting, waarbij de narcist probeert de kinderen tegen jou op te zetten. Het kan zelfs nog ernstiger worden met stalking, dreigementen en valse aangiftes tegen jou.

 

Het is ontzettend belangrijk dat jij blijft onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. Laat je niet meeslepen door de verhalen in je hoofd, die vaak gebaseerd zijn op oude overtuigingen die jou niet langer dienen. Blijf helder voelen en maak verbinding met je hogere weten. Alleen op die manier kun je in balans blijven en de juiste acties ondernemen om verder te komen.

Jouw innerlijke kracht en zelfvertrouwen zijn van onschatbare waarde. Jij verdient het om het gelukkigste leven te leiden en vrij te zijn van misbruik! Het is een reis vol uitdagingen, maar weet dat er hoop is en dat er mensen zijn die je kunnen ondersteunen.

 

Als overlever van narcisme mag je trots zijn op jezelf. Je hebt al zoveel overwonnen, kijk naar hoe ver je bent gekomen en hoe je verder wil groeien en visualiseer waar je naar toe wilt. Zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal.  En weet dat je je er niet alleen voor staat! Er zijn gemeenschappen van mensen met vergelijkbare ervaringen waarin je steun kunt vinden. Samen kunnen we sterker staan en elkaar helpen groeien. Dus houd moed, jij krachtig persoon! Blijf in verbinding met jezelf, luister naar je intuïtie en neem stappen in de richting van jouw gelukkigste leven! 

Mocht je ondersteuning willen in jouw proces van heling en groei, dan ben ik er voor jou! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.