Fundamentele goedheid: Ontdekken en uitstralen

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 11:54

Als we de gejaagdheid en agressie in onze wereld bekijken, lijkt het wel alsof de mensheid haar aangeboren goedheid is vergeten. Wat als we ervoor kiezen om te vertrouwen op onze eigen fundamentele goedheid? Wat als we ons richten op het ontdekken en uitstralen van deze goedheid, zodat het een positieve invloed heeft op de samenleving?
Graag nodig ik je uit om deze goedheid in jezelf te ont-dekken en te omarmen. Met het innerlijk werk transformeer je jezelf en draag je ook bij aan een positieve verandering in de maatschappij.

 


Het principe van fundamentele goedheid kan gemanifesteerd worden door het cultiveren van eigenwaarde, zelfvertrouwen en wijsheid. Maak contact met je innerlijke zelf door middel van meditatie en visualisatie zodat jij in eerste plaats je eigen goedheid kunt ervaren. Door regelmatig te mediteren, kun je je bewustzijn vergroten en innerlijke rust vinden. Dit stelt je in staat om beter verbinding te maken met jezelf en daardoor ook met anderen vanuit je hart.
Leven vanuit je hart betekent dat je keuzes maakt gebaseerd vanuit jouw wijsheid, liefde, empathie en mededogen. Het gaat om het erkennen en respecteren van de waarde van elk individu, inclusief jezelf. Door bewust te zijn van je hart en te handelen vanuit liefde, kun je een positieve impact hebben op de mensen om je heen.
Vaak worden we afgeleid door zorgen over de toekomst of spijt over het verleden. Als we ons richten op het huidige moment, kunnen we volledig aanwezig zijn in ons leven. Dit stelt ons in staat om bewuster te reageren op situaties en onze goedheid naar voren te laten komen.


Daarnaast is zelfvertrouwen essentieel bij het uitstralen van onze fundamentele goedheid. Het gaat erom dat we geloven in onszelf en onze capaciteiten, en dat we durven staan voor wie we werkelijk zijn. Door zelfvertrouwen uit te stralen, inspireren we anderen om ook in hun eigen goedheid te geloven.
In onze Westerse cultuur is het vaak pas later in het leven dat mensen zich gaan verdiepen in deze principes. Stel je eens voor dat er basisscholen zouden bestaan die naast de gebruikelijke vakken ook aandacht besteden aan zelfsupport, veiligheid bieden aan zichzelf (naast de steun en veiligheid van ouders/verzorgers), zelfliefde ontwikkelen en het aanspreken van innerlijke wijsheid. Zou jij jouw kind(eren) aanmelden bij zo'n school?


Het zou een fantastische stap zijn om al op jonge leeftijd te leren over fundamentele goedheid en hoe dit ons leven kan verrijken. Door kinderen bewust te maken van hun eigen fundamentele goedheid, kunnen we hen helpen om veerkrachtig en empathisch in de wereld te staan.
Laten we onze eigen goedheid ont-dekken en uitstralen, zodat we samen kunnen werken aan een wereld waarin vriendelijkheid, compassie en harmonie centraal staan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.