Vrijheid is de mogelijkheid naar eigen wil te handelen

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 17:30

Gisteren was het Bevrijdingsdag, en staan we stil bij de bevrijding van Nederland van de Duitse bezetting in 1945. Maar laten we eens eerlijk zijn: hoe vrij ben jij nou eigenlijk? Hoeveel beperkingen leg jij jezelf op of laat jij je opleggen?

Veel mensen leven in angst. Bang om te voelen wat ze voelen, bang om te zeggen wat ze willen zeggen, bang om een ander en daarmee zichzelf te kwetsen, bang dat ze niet goed genoeg zijn. Dus verschuilen ze zich binnen de (schijn)veiligheid van hun eigen muren. Maar ben je daar echt veilig of beperk je jezelf alleen maar in je vrijheid?

 

Vrijheid is de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen, vrijheid is boven je eigen angsten uitstijgen!

Vrijheid betekent dat je volledig jezelf kunt zijn. Niet de versie van jezelf die je denkt te moeten zijn om aardig gevonden te worden of succes te hebben. Nee, je authentieke zelf, met al je eigenaardigheden, dromen en verlangens. Wanneer je je ware zelf omarmt, zul je merken dat het leven lichter en vrolijker wordt. Je trekt vanzelf mensen aan die bij je passen en je hoeft je niet langer te verstoppen.Durf te vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke kompas. Jij weet diep van binnen wat goed voor je is en wat niet. Luister naar die innerlijke stem en volg je hart. Dat is de weg naar ware vrijheid en vervulling.

Vrijheid is een kostbaar geschenk dat gevierd mag worden. Vier het leven, vier dat jij helemaal mag zijn wie jij ten diepste bent! Dans, zing, creëer en leef vanuit je hart. Omarm het avontuur van het leven en sta open voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden.

 

Bevrijd jezelf van de beperkingen die je jezelf hebt opgelegd en sta jezelf toe om te stralen. Jouw licht is uniek en waardevol en de wereld heeft het nodig. Dus laat het schijnen, zonder schaamte of terughoudendheid. Jij bent het waard om gezien en gehoord te worden.

Uiteindelijk is vrijheid een keuze. Een keuze om los te laten wat je beperkt en te omarmen wat je bevrijdt. Een keuze om trouw te zijn aan jezelf en te leven volgens je eigen waarden en overtuigingen. Een keuze om dapper te zijn en je angsten aan te gaan.

 

Het is niet altijd makkelijk en het vraagt moed en doorzettingsvermogen. Maar het is de moeite meer dan waard. Want een leven in vrijheid is een leven vol vreugde, passie en voldoening. Een leven waarin je volledig tot bloei komt en je stempel op de wereld kunt drukken.

Op deze dag na Bevrijdingsdag, nodig ik je uit om te reflecteren op je eigen vrijheid. Waar ben jij nog gevangen en wat kun je doen om jezelf te bevrijden? Welke stappen kun je zetten om meer vanuit vrijheid te leven? Het is jouw leven, jouw keuze, jouw vrijheid.

Omarm het en vier het, elke dag opnieuw. De wereld wacht op jou!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.