De wet van Orde-Chaos-Orde

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 10:49

Een van de 12 universele wetten is De Wet van Orde-Chaos-Orde.

 

Een afwisseling van een periode met orde door een periode met chaos, die weer een nieuwe periode van orde inluidt. Dit geldt ook voor ons maatschappelijk systeem en voor groei in ons bewustzijn.

Ontwikkeling gaat met sprongen waarbij structuur en geen structuur elkaar afwisselen. 

Het uit balans raken, uiteenvallen, de chaosfase in om vervolgens weer een nieuwe eenheid van een hoger niveau te worden.

De structuurfases zijn meestal veel langer dan de chaosfasen (denk aan periodes van onzekerheid, omwenteling, revolutie).

Het maatschappelijke systeem dat als verouderd wordt ervaren wordt aan het wankelen gebracht. De chaosfase is nodig om af te breken zodat er daarna wat nieuws kan ontstaan. Zie deze als een poort, een doorgang van het ene bewustzijnstoestand naar het andere.

 

Op persoonlijk vlak kun je het zien als een sterfproces, waarbij oude overtuigingen uiteenvallen en je hogere bewustzijn vergroot wordt.

Je kan niet terug naar een vorige situatie als je eenmaal de poort gepasseerd bent. Een vlinder wordt ook geen rups meer.

 

En zo ook kunnen wij als collectief niet meer terug naar het oude systeem, een maatschappelijk systeem dat zich baseert op macht en dominantie. De nieuwe regels die steeds meer zichtbaar worden zijn manieren om de oude machtsstructuur te handhaven, ze weten dat het eind van het systeem nabij is.

 

Juist in deze periode worden wij collectief uitgedaagd om ons bewustzijn te vergroten, om kleine groepen krachten te bundelen op microniveau, waardoor het regime nog meer afbrokkelt en er een kantelpunt kan ontstaan en het oude systeem omvalt. Na het kantelpunt komt er een versnellingsfase, gevolgd door de stabilisatiefase. Er komt ruimte voor nieuw leiderschap en zo kan de Wet van Creatie in gang gezet worden.

 

Ook op persoonlijk vlak zie ik bij veel clienten en bij mezelf dat oude structuren wegvallen en dat het niveau van leven en bewustzijn steeds hoger wordt. De innerlijke vrijheid en kracht nemen toe en je invloed wordt groter. Vergroot je innerlijke ruimte en leef vanuit liefde!