Familiesysteem

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 08:42

Een gezonde liefdesband tussen ouder en kind komt voort uit een veilig hechtingsproces. Op het moment dat een baby geboren is, is hij compleet hulpeloos en heeft hij zijn ouders nodig om te overleven.

Ouders die er voor hun kind zijn en hem alle liefde en aandacht geven, laten zo hun kind merken dat hij veilig, geliefd, geborgen en belangrijk is. Echter als je geboren bent in een gezin waar een of beide ouders een narcistische persoonlijkheid hebben dan was dat juist heel onveilig voor jou. Je hebt niet de onvoorwaardelijke liefde waar je als kind recht op hebt gevoeld. Net zoals jouw vader of moeder dat niet gevoeld heeft.
Dit trauma kan lang doorwerken in de familie.

Voor mij persoonlijk heeft het heel lang geduurd voor ik de liefdeloosheid van mijn moeder helemaal tot in de diepste krochten van mijzelf kon doorvoelen. Het was nodig om eerst innerlijke veiligheid, holding en support te cultiveren, om die diepe gevoelens van liefdeloosheid toe te laten. Uiteindelijk heb ik mijzelf daar kunnen helen en zelfs liefde voor de pijnstukken van mijn moeder kunnen voelen. Zo kon ook het familiesysteem gaan helen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.