Verwarring

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 08:38

In het midden van de chaos probeert iemand met een narcistische persoonlijkheid de illusie van eigen onschuld in stand te houden.

Uitspraken als "dat heb ik niet gezegd" of "dat was de afspraak niet" maken je in de war. Je gaat aan jezelf twijfelen. Je speelt het verhaal 100x in je hoofd af. Wie zei nou wat, wat gebeurde er op welk moment en als jij het in je hoofd niet meer kunt herproduceren en niet duidelijk genoeg kan onderbouwen dan ben jij degene die moeilijk doet. Hoe vaker dat tegen je gezegd wordt, hoe groter de kans is dat jij dat gaat geloven.

Steeds maar weer probeer je de puzzel rond te maken en als dat niet lukt lijkt het alsof je door moet vechten voor jouw recht of je er bij neer moet leggen. Echter is er nog een andere optie voor jou mogelijk. Keer naar binnen.

Voel wat er bij jou in de verkramping komt. Welk deel van jou voelt zich niet begrepen, gezien, gewaardeerd, gehoord. Leer er om van binnenuit voor die delen te zijn en niet de erkenning van buitenaf te ontvangen. Zo leer je je bevrijden uit de dader/slachtoffer dynamiek en neem je weer leiderschap over jouw eigen leven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.