De magie van deze laatste dagen van het jaar

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 12:38

Het einde van het jaar nadert en de feestdagen zijn in zicht. Het is een tijd van gezelligheid, samenzijn en terugblikken op het afgelopen jaar. Er is ook iets anders, iets voelsbaars en ontastbaars tijdens deze laatste dagen van het jaar. Er hangt een bepaalde magie in de lucht die ons uitnodigt om naar binnen te keren, stil te staan bij wat er echt belangrijk voor ons is en verbinding te maken met onszelf en anderen.

 

Voel je het ook? De natuurlijke neiging om naar binnen te keren, samen in je eigen cocon. De buitenwereld even buiten laten en je richten op wat er zich binnenin jou afspeelt. Dit kan een lastige periode zijn als je gewend bent om altijd maar door te gaan en geen rustmomenten in te bouwen. Maar juist nu nodigt de tijd je uit om stil te staan bij alles wat er speelt in jouw leven.

 

Het afgelopen jaar was voor veel mensen een uitdagend jaar. Misschien heb je wel verlies geleden of andere moeilijke situaties meegemaakt. Juist dan kan deze periode helpen om stilte en rust op te zoeken zodat je je kunt focussen op wat er écht belangrijk is. Door stil te staan bij wat je los mag laten en wat waardevol genoeg is om mee te nemen naar het nieuwe jaar, kun je sterker en positiever verder gaan.

 

Zoek de stille ruimte in jezelf op en verbind je vanuit die plek met je (innerlijk) kind. Dit kan door middel van meditatie, yoga of gewoon even samen zitten. Het is belangrijk om dit op een rustige manier te doen, zonder afleiding van elektronica of andere prikkels.

Deze periode biedt ook de gelegenheid om samen mooie herinneringen te maken. Maak bijvoorbeeld samen een wandeling in de natuur, ga lekker koken of bakken, speel spelletjes of maak een vision board voor het nieuwe jaar. Door deze activiteiten samen te doen, creëer je momenten van verbinding en gezelligheid.

Het belangrijk om niet alleen naar binnen te keren maar ook naar buiten te kijken. Kijk eens naar anderen die het minder goed hebben dan jij en bedenk hoe jij iets voor hen kunt betekenen. 

 

Kortom, deze laatste dagen van het jaar bieden veel mogelijkheden om stil te staan bij wat er écht toe doet in jouw leven en dat van anderen. Door verbinding te maken met jezelf en anderen kun je vol vertrouwen uitkijken naar het nieuwe jaar.

Geniet van deze magische tijd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.