Oertrauma

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 09:57

De afgelopen 2 weken hebben in het teken van de spirituele groei gestaan. De 2 trainingsdagen waar de spirituele dimensie zich toonde, de sessie met mijn trainer waar ik mij nog meer voor kon openen voor deze dimensie, de sessie met mijn medestudent/mentor die er voor zorgde nog meer zicht te krijgen op het goddelijke in mij en de cliënten die ik vanuit de heilige blik mag begeleiden, dragen allemaal bij aan mijn spiritueel volwassen worden.

 

Door met alles te Zijn wat ik heb gezien, heb gevoeld en heb ervaren realiseerde ik me, dat voor mij het uitgangspunt is dat het universum een geestelijk karakter is en dat ik fysiek daarvan een uitdrukking ben.

Het verlangen om puur vanuit mijn hart dienstbaar te zijn, vanuit egoloosheid anderen te helpen in hun eigen kracht te staan en weer te verbinden met de Eenheid en de Harmonie vanuit de Bron is voor mij spiritueel leraarschap.

Ik geloof dat een mooiere versie van de wereld mogelijk is.

 

Een grote (her) ontdekking was dat ik mij weer heb kunnen verbinden met het Eenheidsbewustzijn. De grootsheid daarvan vind ik nog wat overweldigend. Ik heb de val uit de eenheid mogen voelen, gevoeld dat ik onderdeel ben van het Goddelijke en allesomvattende Bron. De verbinding met alles en iedereen om mij heen, voelde als thuiskomen. Het idee er soms helemaal alleen voor te staan en afgesneden te zijn van mijn zielenfamilie voelde als heel pijnlijk.  De eenheid, de harmonie, de verbinding, ik had het gemist!  (het raakt met nog terwijl ik dit schrijf) Ik heb mij los moeten maken van de Eenheid om mijn reis als individu te starten om mijn taak hier op aarde te volbrengen. De schok hiervan voelde als oertrauma.

 

Het inzicht in de compensaties die ik hiervoor heb gedaan in mijn aardse bestaan zijn uitermate pijnlijk, de verloochening van mijn Zelf, de talenten weggestopt om de kwetsing maar niet te voelen. Ik ben gaan geloven dat ik heel hard moest gaan werken om liefde te mogen ontvangen, dat ik niet goed genoeg ben, dat ik beter mijn best moest gaan doen om te stralen om zo weer iets van verbinding te voelen met de Eenheid.

 

Alles wat ik tot nu toe heb mogen doorvoelen, elke ramp, elk ideaal, elke compensatie, heeft geleid tot helen van dit oertrauma. Nu kan ik mij weer bewust verbinden met de Bron en de Eenheid en voelt het alsof elke cel in mijn lijf straalt.

En wanneer ik straal, straalt de ander ook!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.