Leeg vat

Gepubliceerd op 23 april 2022 om 09:45

Als je opgroeit binnen een gezin waarbij jouw moeder (of vader) een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft dan is de kans groot dat je de innerlijke leegtes van haar hebt moeten invullen.

"Als de dochter niet het zelfbeeld van de moeder op kan poetsen dan krijgt ze verwijten over haar heen en zal worden afgewezen. Want dochters van narcistische moeders hebben maar één echte functie: dienen als bron van bewondering, aandacht en energie, als afvalbak om hun eigen en diep verborgen minderwaardigheidsgevoelens in te dumpen, als boksbal om hun woede op af te reageren en als het zo uitkomt als pronkstuk". 

Om mijn narcistische moeder podium te blijven bieden moest ik mezelf wegcijferen en was ik afgesneden van wie ik werkelijk was.

Inmiddels door veel innerlijk werk, heb ik mijn kostbaarheden, mijn onschuld, mijn puurheid weer kunnen verinnerlijken en voel ik mijn heelheid weer. Hierdoor ben ik beter grenzen gaan aangeven, veel liefdevoller geworden naar mezelf en naar anderen en gaan doen wat ik echt wil qua werk, mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkelingsprocessen.

Ben je benieuwd hoe?  Plaats hieronder jouw reactie en ik neem contact met je op. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.